Eindhoven

Een korte trip naar Eindhoven en het van Gogh Village Nuenen

Een reis naar Brabant is de moeite waard. We zijn vooral onder de indruk van Eindhoven, de hoofdstad van “Dutch Design” met veel street art, architectonisch interessante gebouwen en geweldige musea.

Daarnaast ligt het Van Gogh dorp Nuenen op slechts enkele kilometers afstand. Hier kun je in de voetsporen van Van Gogh treden en fietsen over een door hem geïnspireerd fietspad dat ’s nachts gloeit.

We waren hier drie dagen en onthullen alle highlights voor een weekendje Noord-Brabant: Eindhoven en Nuenen! Nederlandse designhoofdstad Eindhoven Als we in Eindhoven verblijven, voelen we ons alsof we in een groot openluchtmuseum zijn. Overal ontdekken we futuristische architectuur. Van Abbemuseum, De Blob, Philips Museum en de ingangen van de metro. Alles is hier prachtig in een modern design. En als het niet in een buitengewoon ontwerp is, is het kleurrijk. Straatkunst is overal! En als je denkt veel gezien te hebben, dan brengt de Street Art Tour je op de fiets naar tal van andere plekken.

Wow! indrukwekkend.

Jaarlijks vinden er tal van designevenementen plaats die dit jaar moesten worden afgelast vanwege Corona. In november is het evenement GLOW het hoogtepunt. De vele futuristische gebouwen worden ’s avonds in scène gezet met lichtinstallaties van kunstenaars van over de hele wereld. Dat wordt mijn volgende doel. Wat zou ik dit spektakel graag zien! Overigens kun je in Eindhoven ook winkelen en uitgaan. Deze mix maakt de moderne metropool in Noord-Brabant echt aantrekkelijk voor een korte trip zo kort na de grens.

Stad van licht

Wist je dat Eindhoven ook wel de “Lichtstad” wordt genoemd? De stad dankt haar bijnaam aan het merk Philips, dat in 1891 in Eindhoven werd opgericht. Het meest karakteristieke Philips-gebouw staat tegenover de blob. De Lichttoren is een witte toren met het pakkende blauwe Philips-logo. Omdat gloeilampen altijd op de bovenverdieping werden getest en de toren altijd verlicht was, kreeg deze de naam lichttoren.

Is Nederland duur?

Best wel, althans duruder dan de omliggende landen. Maar het kan ook goedkoper. Bijvoorbeeld met de kortingskaart van recreatie en evenementen van Nappas.