Fuchsia verzorgen

Zodra het buiten weer wat warmer wordt, zien we iedereen weer volop bezig in de tuin en op het balkon. De mooiste bloemen en planten worden weer tevoorschijn gehaald om niet alleen alles op te vrolijken, maar ook een fijn gevoel te krijgen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de insecten zoals bijvoorbeeld de vlinders en bijen. Buitenplanten verzorgen is vrij eenvoudig, maar kost soms wel wat tijd. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de grote van je tuin. Als je meer informatie wilt over het verzorgen van buitenplanten, dan kan je hier veel vinden op het internet. Lees eens goed wat je moet doen bij bijvoorbeeld snoeien, water geven of voeding geven aan planten.

De verzorging van een fuchsia

Iedereen kent de fuchsia wel. Niet alleen als plant zelf, maar ook door het populaire liedje dat ooit geschreven is over deze plant. Het is een vrij makkelijke plant die niet veel aandacht nodig heeft. Als je een fuchsia in een put of bak plaatst, dan die je vaak net wat meer water te geven, om de grond zodoende vochtig te houden. Vooral in de zomer is het noodzaak de grond goed nat te houden om de mooiste bloemen te krijgen.

Bemesten van de fuchsia is niet nodig

In de meest gevallen is het niet nodig om je fuchsia te voorzien van mest. Wel is het dol op een voedselrijke tuinaarde. Zorg bij het planten van een fuchsia er dan ook voor dat je voor een voedselrijke bodem zorgt. Daarnaast zijn het geen winterharde planten, waardoor het te adviseren is om de plant in de winter naar binnen te halen. Zodra de vorst voorbij is, kan je de plant weer buiten zetten.

Voorzie de plant ieder jaar van verse aarde

Het is aan te raden om de fuchsia ieder jaar te voorzien van verse aarde. Zo kan de plant meerdere jaren mee en krijg jij de mooiste bloemen. Je hoeft niet per se een grotere pot te gebruiken, maar enkel wat nieuwe grond toe te voegen. Een fuchsia verzorgen is dus niet heel erg moeilijk zoals je hebt kunnen lezen.