dumbell

Haltertraining: fouten om te vermijden

Met dumbel oefeningen kun je je spieren nog effectiever trainen dan met veel conventionele trainingsmethoden. Maar pas op voor beginnersfouten.

Ben je gemotiveerd omdat je net begonnen bent met dumbbell training? Je duwt gewichten, je laat je spieren branden, je kunt het niet vasthouden? Hou op! Want dit zijn klassieke fouten als je aan de slag gaat met dumbbell-training. Het belangrijkste doel van trainen met gewichten is het opbouwen van spieren en kracht. Spieren bestaan ​​uit individuele vezels die samentrekken en weer ontspannen wanneer ze worden gestimuleerd. Deze prikkels worden ingesteld met dumbbells, daarom bouwt je lichaam spieren op. Maar je moet het niet overdrijven. Omdat de spieren zelfs bij constante training groeien. Dus hier zijn tien fouten om te vermijden.

Ga aan de slag met dumbbelltraining zonder instructie

De meeste sportscholen hebben een grote keuze aan losse gewichten. Dit verleidt je om gewoon de volgende beste dumbbell te pakken. Maar let op: als je wilt profiteren van haltertraining, moet je niet zomaar de uitvoering van de oefeningen van iemand naast je kopiëren of ze zelf willekeurig proberen. Om gericht spieren op te bouwen, is het correct uitvoeren van bewegingen cruciaal. In het ergste geval krijg je anders blessures of een slechte houding. Laat een trainer je de juiste beweging uitleggen met een dumbbell.

Train zonder trainingsplan

Ook als je snel trainingsresultaten wilt zien, kun je niet zonder een goed trainingsplan. Het helpt je om je doelen gericht te realiseren. Degenen die zonder plan trainen, hebben vaak de neiging om impopulaire oefeningen over te slaan. Voor een effectieve spieropbouw is het echter cruciaal dat je alle spiergroepen gelijk traint. Je trainingsplan is niet alleen een saaie instructie, maar ook je motivator. Het begeleidt je van de ene oefening naar de andere, alles wordt erin vastgelegd, je ontwikkeling wordt zichtbaar.