Webshop

Het juiste winkelsysteem voor uw online winkel

Wat is een winkelsysteem precies? Een winkelsysteem is de technische basis van een online winkel. Er is een breed scala aan winkelsystemen die in uw website kunnen worden geïmplementeerd. De selectie van functies die je webshop moet hebben is bepalend voor het kiezen van het juiste winkelsysteem. De kosten voor verschillende winkelsystemen zijn heel verschillend, dus het is belangrijk om vanaf het begin samen met de experts van een bureau het juiste winkelsysteem te kiezen. Zo weet u zeker dat u niet voor een te duur systeem kiest en dat het systeem dat u kiest aan uw wensen voldoet. Shopware, Magento, OXID, Spryker en Hybris zijn bekende voorbeelden van winkelsystemen. Hoe complexer de in uw winkel te implementeren functies, hoe hoger de kosten die u in het systeem zult moeten investeren. Laat u zeker adviseren door een bureau, want zij hebben de nodige knowhow en vinden oplossingen die passen bij uw product en budget.

Extra software voor je webshop

Naast het winkelsysteem heeft een professionele webshop aanvullende software nodig om uw online business beter te ondersteunen. Een merchandise management systeem is een belangrijk onderdeel van een succesvolle winkel. Met een dergelijk systeem kunt u uw voorraad snel en doelgericht verwerken en de goederenstroom beheersen. Een professioneel merchandise management systeem voor een winkel kost gemiddeld 50 euro per maand. CRM-software (Customer Relationship Management) moet ook in uw winkel worden geïmplementeerd om belangrijke klantgegevens veilig te beheren. Elektronisch klantenbeheer dient ook om uw bedrijf meer af te stemmen op de behoeften en wensen van uw klanten. Een goed CRM-systeem kost ongeveer 30 euro per maand. Mogelijk hebt u ook extra modules nodig voor uw winkel. Ze zijn vaak al te koop en kosten gemiddeld 500 – 700 euro. Geprefabriceerde modules kunnen echter snel tot compatibiliteitsproblemen leiden en niet goed werken. Daarom is het meestal de betere keuze om een ​​bijbehorende module individueel te laten ontwikkelen. Marco Doll, algemeen directeur van Alkima, zegt dat de ontwikkeling van een middelzware module ongeveer twee tot drie weken duurt. Weeg daarom vooraf de kosten en baten van de module af en vraag je af of je de geplande functie echt nodig hebt. Onze experts beantwoorden graag gratis en vrijblijvend al uw verdere vragen.

Interfaces

Interfaces naar andere systemen zijn in veel gevallen noodzakelijk en kunnen een van de grootste kostenfactoren van een online winkel zijn. Als je al actief bent in de commercie, wil je waarschijnlijk je huidige goederenbeheer- of ERP-systeem koppelen aan de nieuwe winkel. Als er nog geen bijbehorende interface beschikbaar is, moet deze worden ontwikkeld, geïmplementeerd, geconfigureerd en getest. Het ontwikkelen van een eigen interface begint bij ongeveer 5000 euro, maar het kan ook veel meer kosten – dat hangt af van de inspanning, d.w.z. hoeveel tijd er nodig is om de bijbehorende interface te ontwikkelen. Een interface naar een individuele CRM kan bijvoorbeeld zo’n 20.000 euro kosten. In dit geval moet u goed overwegen of u uw oude systeem wilt blijven gebruiken of dat u liever een nieuw, al op maat gemaakt systeem gebruikt. Vraag daarom advies aan een professioneel bureau om de beste oplossing voor uw behoeften te vinden. Het opzetten van uw webshop bij een bureau heeft veel voordelen.

Al met al dus beste wel duur als je het juiste webshopsysteem wilt, maar de kwaliteit voor een webshop laten bouwen, is natuurlijk veel belangrijker dan prijs alleen.