Hoe verwijder je eelt?

Veel mensen hebben eelt op voeten of handen. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld veel met je handen werkt of door het dragen van bepaalde schoenen. Draag je veel werkschoenen of ben je een fanatiek sporter, dan is de kans groot dat er eelt zal ontstaan onder je voeten. Als er veel eelt aanwezig is, dan kan dit vervelend en irriterend werken. Is dit bij jou het geval, dan wil je waarschijnlijk wel weten hoe je eelt nou precies verwijderd. Er zijn hier verschillende manieren voor.

eelt

Hoe ontstaat eelt?

Eelt komt veel terug in de vorm van een opeenhopen van huidcellen. De huid wordt alsmaar dikker en harder. Zoals gezegd zijn er meerdere oorzaken voor het ontstaan van eelt. Zo kan dit bijvoorbeeld door het schoeisel wat je draagt. Zijn jouw schoenen wel de juiste maat? Ook komt eelt veel voor bij mensen met overgewicht. De kracht op de voetzolen wordt verhoogd en eelt beschermd het lichaam als ware hiertegen. Daarnaast kan een te droge huid ook reden zijn voor het ontstaan van eelt. Ook zijn er oorzaken waar je zelf niet altijd effect op hebt. Denk bijvoorbeeld aan het ongelijk belasten van je voeten of handen. Hierdoor worden sommige plekken zwaarder belast dan anderen, waardoor eelt gemakkelijk kan ontstaan.

Eelt verwijderen met een rasp

Het verwijderen van eelt kan je doen op verschillende manieren. Een van de meest voorkomende manier is door gebruik te maken van een eeltrasp. Hiermee kan je het eelt laag per laag verwijderen en zal je direct resultaat zien. In de meeste gevallen ziet hier ook een zachte puimsteen bij, zodat je de huid weer zacht en flexibel kan maken. De raspen zijn vaak overal te verkrijgen. Let natuurlijk wel goed op, dat je niet te dicht op de huid komt. Dit kan pijnlijke gevolgen hebben.

Verwijder eelt met baking soda

Eelt verwijderen met baking soda is een manier waarvan je misschien nog niet eerder hebt gehoord, maar toch is dit een effectief middel. Gebruik twee eetlepels baking soda en voeg dit toe aan een bakje water. Doe je voeten vervolgens in het water om het geheel in te laten trekken. Een mooie bijkomstigheid is, dat je voeten niet alleen zacht worden, maar ook nog eens de overige bacteri├źn doden. Daarnaast is een andere optie om citroen en azijn te gebruiken om eelt te verwijderen en de huid zachter te maken.