Rits

Rits innaaien

Veel mensen worden al bang als ze het woord rits horen. Maar als je eenmaal hebt gezien hoe het werkt, is het helemaal niet moeilijk. Hier gaan we je verschillende manieren laten zien hoe je rits gemakkelijk in je zelfgenaaide kan worden gestoken. Wanhoop niet als het er niet meteen perfect uitziet – een beetje oefenen hoort er ook bij 🙂

Het vergrendelen van een eindeloze ritssluiting vergemakkelijkt de verdere verwerking, vooral voor beginners. Het is echter niet altijd nodig. U kunt uw rits vastzetten met de machine of met een paar handsteken. Als u beide uiteinden vergrendelt, trekt u de twee delen van de rits niet helemaal uit elkaar bij het inrijgen van de rits, maar net genoeg zodat u de rits gemakkelijk omhoog kunt krijgen. Zo zit je rits in het midden van de rits en kun je beide uiteinden op slot doen. We laten u nu zien hoe u de machine kunt vergrendelen!

Plaats uw rits onder uw machine zoals op de afbeelding. De naald raakt de stof ca. 1-2 cm voor het einde van de rits. We sluiten af ​​met een normale standaard naaivoet en een grote zigzagsteek (in ons geval: steekbreedte 7, steeklengte 0). Naai een paar steken zodat de tanden goed vastzitten. De naald moet altijd rechts en links van de tanden door de stof steken. Een beetje voorzichtigheid is hier geboden, de machinenaald houdt er niet van om de ritstanden direct te raken. U kunt dit testen door de naald voorzichtig met het handwiel omlaag te brengen. Stel indien nodig de steekbreedte of ritspositie opnieuw uit.

  1. De naald is aan de linkerkant
  2. steekt in de stof naast de tanden
  3. De naald zit aan de rechterkant en zakt terug in de stof

En dan zit je rits op slot en kan niet meer open.

De juiste rist kun je overigens gewoon online kopen op de ritswinkel.nl, waar je keuze hebt uit verschillende soorten, kleuren, en materialen.