smartwatch

Smartwatch met WhatsApp: op deze horloges gebruik je de messenger

WhatsApp is al lang de standaard messenger voor miljoenen gebruikers wereldwijd. Maar werkt de praktische chat-app net zo goed op smartwatches als op smartphones? Hier lees je hoe je je smartwatch nog veelzijdiger kunt maken met WhatsApp. De praktische instant messenger WhatsApp is al lang standaard op mobiele telefoons. De bijbehorende app is voor vrijwel elke smartphone beschikbaar. Het maakt niet uit of je onderweg bent met Android of een iPhone. Maar hoe zit het met slimme horloges? Is er ook een smartwatch met simkaart en Whatsapp? De slimme wearables bieden immers voortdurend nieuwe functies die voorheen alleen op smartphones beschikbaar waren. Het zou dus praktisch zijn om via WhatsApp berichten te sturen zonder de mobiele telefoon te pakken. We laten je zien welke smartwatches er zijn met Whatsapp. Smartwatches met Whatsapp

Apple Watch-serie 6

De luxe smartwatch van Apple is marktleider in het segment van intelligente wearables voor de pols. WhatsApp voor de Apple Watch 6 is nog niet beschikbaar in de App Store. Toch kun je met deze smartwatch bepaalde functies van de messenger gebruiken in combinatie met een iPhone. Hiervoor moet je eerst je mobiele telefoon zo instellen dat pushberichten op wearables kunnen worden weergegeven. Als dit het geval is, kunt u met het horloge inkomende berichten lezen en daar direct beantwoorden. Dicteren met spraakherkenning is ook mogelijk. Dit vereist echter een actieve internetverbinding, aangezien de dicteerfunctie rechtstreeks op de servers van Apple draait. U kunt zelfs zelf nieuwe chats maken met behulp van extra apps van derden, zoals Watch Chat 2.

Alle smartwatches en fitness wearables bij O2

Beveilig nu je smartwatch met en zonder contract. Daarnaast is de Apple Watch 6 een praktische en veelzijdige smartwatch die dankzij de ECG-functie, hartslag- en bloedzuurstofmeting ook als sport- of gezondheidshorloge gebruikt kan worden. De Smartwatch van Apple is verkrijgbaar in twee maten in een kast van 40 of 44 millimeter. In de “GPS”-versie is hij perfect als digitale metgezel voor uw bestaande iPhone. De “GPS + Cellular”-versie heeft ook LTE mobiele communicatie aan boord. Je kunt hem dus ook alleen gebruiken als je onderweg bent, je hebt alleen het juiste tarief nodig, zoals de O2 Free M. Beide varianten hebben 32 gigabyte aan dataopslag gemeen.

Apple Watch SE

Het slanke broertje van de Apple Watch 6 is de Apple Watch SE. In plaats van een S6-processor zit de S5-chip aan boord, die in de Apple Watch 5 al voor snelheid zorgde. Daarnaast wordt het horloge geleverd zonder ECG, bloedzuurstofmeting en always-on display. Als je zonder deze functies kunt, krijg je een echte Apple Watch voor een onverslaanbare prijs.

Kan meer doen dan het kost

WhatsApp werkt precies zoals de Apple Watch 6: activeer eenvoudig het delen van berichten voor wearables in de iPhone en ontvang, lees en beantwoord berichten met de Apple Watch SE. U kunt ook apps van derden gebruiken, zoals Watch Chat 2, om nieuwe chats op te zetten. Ook hier is 32 gigabyte aan dataopslag in het moederbord ingebouwd en kun je kiezen tussen modellen met of zonder eigen LTE-module

Samsung Galaxy Watch 3

WhatsApp-berichten direct op het horloge lezen – dit kan ook met Samsung’s Galaxy Watch 3. Om dit te laten werken, moet je instellingen / notificaties openen in de “Galaxy Wearable”-app in de gekoppelde Android-telefoon en vervolgens onder “Meldingen beheren ” voor WhatsApp Schakel klokmeldingen in. Op je horloge kun je al binnenkomende berichten ontvangen, lezen en beantwoorden. Draai aan de lunette om door de teksten te scrollen. Gebruik de drie symbolen voor spraakberichten, emoji’s of tekstchat om te kiezen hoe je wilt antwoorden. Onder de symbolen vindt u een lijst met veelvoorkomende standaardantwoorden voor snel tikken. Je eigen chats maken werkt nog niet. De Galaxy Watch 3 is niet alleen handig om WhatsApp-berichten te beantwoorden zonder je telefoon uit je zak te halen. Ook gebruik je de Samsung Smartwatch om je afspraken te beheren, naar muziek te luisteren of e-mails te checken. Het horloge is de ideale trainingspartner voor sporters. Ingebouwd zijn GPS-ontvangers, bloeddrukmeting, hartslagmeter, bloedsaturatiemeter en een barometer met hoogtemeter. Met de Samsung smartwatch kan ook een ECG worden gemaakt. U kunt ervoor kiezen om het horloge in een kastformaat van 41 of 45 millimeter te hebben met een elegante, strakke buitenkant en een intelligent interieur. De digitale chronometer is verkrijgbaar als pure Bluetooth-versie of met een extra LTE-cellulaire chip.

Samsung Galaxy Watch Actief 2

Ga jij compromisloos door het leven en schitter je met je beste prestaties in de training? Dan is de Samsung Galaxy Watch Active 2 wellicht iets voor jou. Het is in alle opzichten het nog sportievere broertje van de Samsung Galaxy Watch 3. Het begint al bij het gewicht: de vederlichte aluminium versie weegt ongeveer 30 gram – half zoveel als de 45 millimeter versie van de Galaxy Watch 3.

Wat de beste smartwatch is blijft natuurlijk voor een deel afhankelijk vand e persoonlijke wensen. In onze Top 5 Smartwatches proberen we een aanzet voor je keuze te maken.