Tips om gemakkelijk een auto te financieren

Ben je op zoek naar een auto? Dan zijn er veel opties op de automarkt om uit te kiezen. Van het kopen van een auto tot het huren van een auto tot het leasen van een auto. Als je gemakkelijk een auto wilt financieren, omdat je bijvoorbeeld dit weekend een auto nodig hebt dan is het huren of leasen van een auto een goede keuze. Het kopen van een auto is namelijk een grote investering die niet iedereen gemakkelijk en snel kan maken. Daarom is het handig om wat andere opties te overwegen als je gemakkelijk een auto wilt financieren. In dit artikel kijken we naar de verschillende opties op de markt en wat de voordelen van elke optie zijn!

auto

Het kopen van een auto

Zoals we al in de introductie hebben gezegd komt er bij het kopen van een auto vaak een grote som geld kijken. Dit ligt natuurlijk aan het soort auto dat je wilt kopen en uit welk bouwjaar deze auto komt. Maar over het algemeen legt de gemiddelde Nederland tienduizend euro neer wanneer ze een auto kopen. Wanneer je gemakkelijk een auto wilt financieren is het natuurlijk niet haalbaar om zomaar tienduizend euro ergens vandaan te toveren. Het voordeel van het kopen van een auto is wel dat deze dan van jou is. De auto is na het kopen jouw eigendom geworden en in principe mag je ermee doen wat je wilt, zolang deze voldoet aan de APK en een autoverzekering heeft mag ermee gereden worden.

Het leasen van een auto

Een andere optie is het leasen van een auto. Wanneer je een auto least heb je de auto in principe in bruikleen. Je betaalt hiervoor een maandelijks bedrag aan degene die je de lease verleent. In dit bedrag zit de auto, de auto verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto inbegrepen.

Het leasen van een auto is een ideale manier om snel en gemakkelijk een auto te financieren. Zeker als dit om een financial lease gaat. Deze lease soort is voor zakelijke doeleinden en wordt vaak aangegaan door werkgevers of zzp’ers. Je hebt verschillende financial leases die in andere prijsklasse vallen. Een volkswagen financial lease is bijvoorbeeld een erg dure lease. Deze kan vergeleken worden met een audi financial lease. Ben je nu ben benieuwd wat je ongeveer kwijt bent als het gaat om financial lease? Doe kun je hier financial lease berekenen. Naast een financial lease is het ook mogelijk om een private lease te nemen. Deze is voor particulieren die priv├ę gebruik willen maken van de auto.

Het huren van een auto

Ook het huren van een auto is een snelle en gemakkelijke manier om aan een auto te komen. Anders dan een lease, betaal je bij het huren van een auto soms per uur of per dag de auto. Dit is in principe veel duurder dan het leasen van een auto. Het voordeel van het huren van een auto versus het leasen van een auto is echter wel dat je niet vastzit aan een contract of iets dergelijks. Het huren van een auto kan je dus voor korte duur doen, het leasen van een auto begint bij een half jaar. Daarom kan het zijn dat het financieren van een huurauto voordeliger is dan het financieren van een lease auto.