ringen

Tips voor het kiezen van trouwringen

En waar moet je op letten met betrekking tot de prijs en bij het kopen van trouwringen? Dit alles en veel informatie en tips over trouwringen voor de bruiloft vind je nu: Belang van trouwringen De trouwringen en trouwringen staan ​​voor de eeuwige band. Paus Nicolaas uit het jaar 855 beschreef de betekenis van de trouwringen als volgt:

“Net zoals de ring geen begin en geen einde heeft, zouden de relatie en het verbond met God voor altijd moeten duren.” De trouwringen staan ​​voor liefde, voor oneindigheid en duurzaamheid. Welke gebruiken en tradities zijn er voor trouwringen? Een oud gebruik zegt dat de trouwring nooit mag worden verwijderd. Dit komt omdat het anders zou afkoelen en dat zou dan ook voor de liefde gelden.

Er is ook een gewoonte dat de ring laat zien wie de broek in het huwelijk zal dragen wanneer deze wordt aangetrokken. Als de ring aan de vinger van de bruid in het midden blijft steken, zou dat betekenen dat de vrouw het woord zal hebben in het huwelijk. Als de trouwring echter gemakkelijk om de vinger ligt, dan zou de man de leiding hebben over het huwelijk.

De ringen veilig en op tijd naar de kerk brengen is de taak van de bruidegom of getuige. Zo is het althans volgens de traditie. De ringen kunnen ofwel vóór de ceremonie aan de huwelijksspreker worden gegeven. Of ze worden tijdens de ceremonie door de getuige overhandigd aan het bruidspaar. Een andere mogelijkheid zou zijn om de ringen bij een ceremoniële intocht in de kerk te laten brengen. Dit kan bijvoorbeeld door de bloemenkinderen of de nakomelingen van het bruidspaar. De ringen worden meestal klaargehouden op mooie ringkussens voor het verwisselen van de trouwringen. De kleintjes zijn blij als ze bij de ceremonie worden betrokken en een taak uitvoeren. Daarom is het een geweldige ervaring voor haar. Het is ook mogelijk om de ringen in te wisselen bij de burgerlijke stand.

Aan welke kant draag je verlovings- en trouwringen?

De trouwring werd vanaf de oudheid tot de 16e eeuw aan de linker ringvinger gedragen. De Egyptenaren en Romeinen dachten dat via de linker ringvinger een ader, de zogenaamde vena amoris, rechtstreeks naar het hart en dus naar de liefde leidt. Ook vandaag de dag worden trouwringen nog steeds om de ringvinger gedragen. In Duitsland worden ze echter aan de rechterhand gedragen. Wereldwijd worden de trouwringen echter vooral links gedragen. Welke kleuren zijn momenteel in de trend voor trouwringen? In de oudheid waren de ringen meestal van ijzer. Tegenwoordig wordt vaak zilver en goud gebruikt, waaronder witgoud, geelgoud of roségoud.

De meest populaire op dit moment is platina. Dit edelmetaal is het zuiverste en meest onverwoestbare materiaal. Door zijn hardheid en dichtheid heeft platina geen slijtage en omgeeft het diamanten daarom veilig. Daarnaast is platina bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien is platina zo populair omdat het niet dof wordt en niet donkerder wordt na verloop van tijd. Bij ringen van goud is het belangrijk op te merken dat ze nooit helemaal van goud zijn. Het materiaal alleen is veel te zacht en zou snel verslijten. Daarom wordt voor de productie altijd een mengsel van goud en andere metalen gebruikt. De verhouding tussen goud en metaal is af te lezen aan een stempel aan de binnenkant van de ring. Meestal hebben trouwringen een goudgehalte van 18 karaat, wat te herkennen is aan het stempel “750”, wat zoveel betekent als 75% goudgehalte. Hoe lager het goudgehalte, hoe goedkoper de trouwringen.

Wat in de oudheid al een traditie was, is graveren. Het is gebruikelijk om de naam van de partner en de datum van de huwelijksgeloften erop te laten graveren. Individuele uitspraken zijn ook erg populair. Met de huidige technologie is het zelfs mogelijk om uw eigen vingerafdruk of een gezegde in uw eigen handschrift te graveren. Inmiddels zijn er trouwens smederijen waar bruidsparen onder begeleiding van deskundig personeel zelf hun ringen kunnen ontwerpen en smeden.

Wat mogen trouwringen kosten?

Een dure ring was vroeger een soort verzekering. Aan de verlovingsring kon de vrouw de financiële kracht van de toekomst zien. Gelukkig werd dat vandaag wat losser. De trouwringen zijn het symbool van het huwelijk en dat wat je voor altijd vergezelt. Om ervoor te zorgen dat de ringen lang mooi blijven, is het raadzaam om te kiezen voor hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud of platina. Kwaliteit heeft natuurlijk ook zijn prijs. Trouwringen van geel goud, die voor ongeveer 500 euro te koop zijn, zijn eenvoudig en klassiek. De prijs wordt niet alleen bepaald door het materiaal, maar ook door het aantal diamanten, de breedte en de hoogte.

De prijs is geheel afhankelijk van uw ideeën, tussen de 300 en 2.000 euro en daarbuiten is alles mogelijk. Effen gouden ringen zijn natuurlijk goedkoper dan een platina trouwring bezet met diamanten. Als je een klein budget hebt, raad ik je aan om te overwegen of je op andere uiteinden moet besparen, maar niet op de ringen. Natuurlijk moet ook het huwelijksfeest zo mooi mogelijk herinnerd worden, maar denk hierbij aan het volgende: Het huwelijksfeest duurt maar één dag, maar de trouwringen blijven een leven lang! Daarom loont het om meer uit te geven aan wat voor altijd blijft. Als je ook wat wilt besparen op de trouwringen, raad ik aan om op koopjes te letten. Resterende voorraad of ringen uit oude collecties zijn geen ringen met gebreken. Het zijn gewoon langzaam bewegende goederen waar retailers vanaf willen om plaats te maken voor nieuwe producten.

Hoe herken je trouwringen van hoge kwaliteit?

Zorg ervoor dat u uw ringen alleen bij geverifieerde dealers koopt. Want er zijn ook replica’s en plagiaat. Verschillen in kwaliteit zijn voor leken niet waarneembaar. Alleen professionals kunnen een “nep” van het origineel onderscheiden. Wanneer is de beste tijd om de trouwringen te kopen? Begin uiterlijk zes maanden voor de bruiloft met zoeken. Vooral degenen die speciale gravures willen, moeten de juweliers de tijd geven. Ik raad je ook aan om de ringen te proberen, zodat je de maat van de ringen in het dagelijks leven kunt testen.

Hoe bepaal je de perfecte trouwringen?

Het is belangrijk dat u professioneel advies inwint. Professioneel advies houdt in dat de juwelier u vertrouwd, bijvoorbeeld 123Gold, maakt met de verschillende materialen. Kies je trouwringen niet alleen op hun uiterlijk, maar let er ook op dat de materialen bepalen hoe comfortabel ze zijn om te dragen. Houd er ook rekening mee dat de monsterringen die je krijgt om te testen niet overeenkomen met het materiaal dat je uiteindelijk kiest.

Omdat de trouwringen altijd moeten passen bij de drager en bij hun eigenschappen, is het aan te raden de ringen te selecteren volgens de standaardsmaak. Je alledaagse sieraden neem je best mee voor advies, want dit maakt het niet alleen voor de juwelier of goudsmid makkelijker om de ringmaat te bepalen. Ook de vakman kan zich een beeld vormen van het ringprofiel van de drager. Slijtage geeft bijvoorbeeld informatie over het draaggedrag en helpt om erachter te komen welk materiaal het beste is. Wees niet te haastig om de ringen te kopen. Probeer ze 10 minuten in de winkel te dragen. Zo kun je ontdekken hoe het voelt en of je ergens last van hebt. Het is ook mogelijk om ringen mee naar huis te nemen en een paar dagen uit te proberen.