Wat houdt ghostwriting precies in?

Als je nog niet eerder hebt gehoord van het woord ghostwriting, dan kan dit zomaar kloppen. Dit is een term die we niet veel tegenkomen, maar op het internet toch zeer veel tegenkomt. In veel gevallen zal je op websites een tekst tegenkomen die gemaakt is door een ghostwriter. Nu wil je waarschijnlijk weten wat de term precies inhoudt. Wellicht heb je er al een kleine voorstelling bij, maar in feite is het niets minder dan een tekst die wordt geschreven in opdracht van de eigenaar van de website. Hierbij zal de tekst overgedragen worden en ziet de schrijver af van de rechten van de tekst. In de meeste gevallen wordt de tekst ook geplaatst in naam van de opdrachtgever, waardoor de schrijver vaak niet meer te achterhalen is.

ghostwriter

Schakel een ghostwriter in voor jouw website

Beschik je over een website of blog, maar kom je er niet aan toe om de website van meer content of tekst te voorzien? Schakel dan een ghostwriter in. Deze persoon zal ervoor zorgen dat de teksten op maat aangeleverd worden, waardoor jij zelf niets meer hoeft te doen. Bepaal de hoeveelheid worden en ook wat het onderwerp van de tekst moet zijn. Een goede ghostwriter zal onderzoek doen naar de website en zich in de huid verplaatsen van de persoon waarvoor de tekst geschreven wordt. Ghostwriter inschakelen kan zeer lonend zijn en ook nog eens een hoop tijd besparen.

Autobiografie geschreven voor een ghostwriter

Naast de online wereld komt een ghostwriter ook veel voor in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld eens aan de vele autobiografie├źn die op de markt beschikbaar zijn. Deze boeken worden negen van de tien keer niet geschreven door de persoon waarover het gaat, maar dus door een ghostwriter. De auteur is vaak wel te achterhalen, maar het verhaal gaat niet over hem of haar zelf. De schrijver verplaatst zich in de persoon en zal hierdoor een zeer goede autobiografie kunnen schrijven.

Kom samen tot het beste resultaat

Wat is een ghostwriter? Deze vraag kan je inmiddels al wel een beetje beantwoorden. Een goede en professionele schrijver heeft regelmatig contact met de klant, zodat er terugkoppeling gegeven kan worden op de gang van zaken. Feedback is daarnaast zeer belangrijk, zeker als het gaat om langere teksten. Soms is een beetje sturing of koerswijziging nodig om het verhaal sluitend te maken. Een bureau zoals Bloeise beschikt over zeer ervaren ghostwriters en kan de vraag dan ook goed invullen.

De ghostwriter verdwijnt uit beeld na het leveren van de tekst

Zodra de ghostwriter een tekst of autobiografie heeft opgeleverd, die van beide kanten akkoord heeft gekregen, zal hij weer uit beeld verdwijnen. Reacties, vragen of opmerkingen zullen vaak niet meer behandeld worden door de ghostwriter, omdat dit is afgesproken met de klant. Een autobiografie zal dan ook vaak enkel worden toegelicht door de persoon waarover het verhaal geschreven is. Als je opzoek bent naar een ghostwriter, dan kan je samen goede afspraken maken over de gang van zaken.