Crypto

Wat is Cardano?

Cardano is een blockchain-platform voor het uitvoeren van slimme contracten. De non-profitorganisatie achter Cardano heeft een netwerk van academici en wetenschappers bijeengebracht om de verdere ontwikkelingen van het Cardano-protocol voortdurend te controleren. Cardano bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. Dat kon je de laatste maanden wel zien aan de Koers Cardano euro.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar cryptosystemen en rekening houdend met de tekortkomingen van eerdere blockchains, moet Cardano de komende jaren worden gecreëerd als een cryptoplatform dat prestaties, veiligheid en een verscheidenheid aan functies combineert.

Cardano is een op blockchain gebaseerd platform dat in de loop van de ontwikkeling programmeerbaar zal zijn en de uitvoering van slimme contracten mogelijk zal maken. Samen met het bijbehorende ADA-token, dat op veel crypto-beurzen wordt verhandeld, is Cardano met zijn eigenschappen en mogelijkheden vergelijkbaar met moderne cryptoprojecten, die meer zijn dan alleen een digitale valuta en veel gebruiksmogelijkheden bieden.

Met een wetenschappelijke benadering en methodische ontwikkeling onderscheidt Cardano zich van Ethereum en vergelijkbare programmeerbare cryptoplatforms. Dankzij het gebruikte consensusmechanisme “Proof of Stake” is het Cardano-netwerk ook minder energie-intensief dan sommige vergelijkbare projecten. Cardano: geschiedenis en structuur Cardano is in ontwikkeling sinds 2015. Tegenwoordig staan ​​er drie instellingen achter het project dat Cardano als consortium realiseert en gezamenlijk ontwikkelt – waaronder Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum.

Stichting Cardano

Een belangrijke autoriteit van Cardano is de Cardano Foundation, een non-profit stichting gevestigd in Zwitserland. De stichting is de juridische eigenaar van het Cardano-protocol, eigenaar van het merk “Cardano” en de officiële vertegenwoordiging van het netwerk naar de buitenwereld. De taak van de Cardano Foundation is enerzijds om toezicht te houden op het hele ecosysteem, anderzijds om normen en regelgeving te creëren en te onderzoeken, de Cardano-gemeenschap te laten groeien en in stand te houden, evenals marketing.

IOHK – Ingang Uitgang Hongkong

Input Output Hong Kong, kortweg IOHK, is verantwoordelijk voor de technische implementatie en doorontwikkeling van Cardano. IOHK is een bedrijf dat cryptocurrencies en blockchains ontwikkelt en implementeert – en Cardano is het belangrijkste project van IOHK. Een van de oprichters van IOHK is de wiskundige Charles Hoskinson, die samen met Vitalik Buterin deel uitmaakte van het oprichtersteam van het bekende cryptoplatform Ethereum. Eind 2014 verliet Hoskinson het Ethereum-team, nam een ​​sabbatical van zes maanden en volgde daarna de oproep van Jeremy Wood, een andere Ethereum-collega, op om Input Output Hong Kong op te richten en zijn ervaring te gebruiken om nieuwe cryptoprojecten te ontwikkelen.