Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen of eigenwaarde versterken

De termen zelfvertrouwen, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen en eigenwaarde worden vaak door elkaar gehaald en soms als synoniemen gebruikt. Hoewel ze allemaal aan elkaar verwant zijn, definiëren ze zichzelf totaal anders. Als we zeggen dat we zelfverzekerder of zelfverzekerder willen worden, moeten we ons eerst bewust zijn van wat we daarmee bedoelen. Als we deze termen gebruiken, stellen we ons in de regel een sterke persoonlijkheid voor die niet twijfelt aan hun capaciteiten en hun impact. Je kunt ook zelfverzekerd overkomen zonder echt zelfvertrouwen te hebben.

Zelfverzekerd doen of overkomen heeft in eerste instantie weinig met zelfvertrouwen te maken. Er zijn talloze handleidingen en tips op internet die u beloven om onmiddellijk meer zelfvertrouwen te hebben met slechts “vijf eenvoudige methoden”. Veel voorkomende tips zijn om rechtop te lopen, in de ogen te kijken, te glimlachen, te zorgen voor je lichaam en kledingstijl, of het gedrag van het populaire idool na te doen. Hier leer je meestal, net als een acteur, bepaalde attributen aan te passen aan de hierboven beschreven persoonlijkheid om het gewenste effect op anderen te hebben.

Veelbelovende tips om snel zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten – waar zijn ze echt goed voor? Op het eerste gezicht klinkt dit veelbelovend en gemakkelijk te implementeren, maar je zult snel merken dat dit ‘nieuw verworven’ zelfvertrouwen meestal net zo snel verdwijnt als het komt bij de eerste echte test of uitdaging. Als het echt belangrijk is om jezelf te positioneren, je mening te uiten in de groep of een bijna hopeloze uitdaging met moed aan te gaan, hebben al deze tips weinig zin. Je moet echt zelfvertrouwen en zelfvertrouwen ontwikkelen. Het betekent dat je jezelf kent, je bewust bent van al je sterke en zwakke punten en op jezelf blijft staan ​​ondanks deze onvolmaakte persoonlijkheid. Als je dit zelfvertrouwen eenmaal hebt bereikt, is een andere bouwsteen die ontbreekt, je waardig voelen zoals je bent en dienovereenkomstig omgaan met onze omgeving.

Echt zelfvertrouwen door positieve ervaringen

Echt zelfvertrouwen komt voort uit positieve ervaringen die we hebben met deze nieuwe inzichten en een meer authentieke uitstraling. Dit betekent dat we meer onszelf zijn en geen kopie van een zogenaamd rolmodel. U kunt het verschil zien tussen echt, authentiek zelfvertrouwen en slechts een masker zodra de eerste ongemakkelijke of moeilijke situatie zich voordoet. Want dan valt dit masker heel snel af. Het goede nieuws is dat je stap voor stap je eigenwaarde en zelfvertrouwen blijvend kunt opbouwen en versterken. Met een beetje training word je een charismatisch persoon die de onwankelbare zekerheid heeft dat je zelfs in kritieke situaties op je vaardigheden en creativiteit kunt vertrouwen. Je kunt dit doen zonder iemand te imiteren of iets voor anderen te spelen. De “Toolset om zelfvertrouwen en zelfvertrouwen te versterken” maakt je stap voor stap tot een authentieke persoonlijkheid die het beste in jezelf naar boven haalt en je doelen behaalt.

Zelfbewustzijn, zelfrespect, zelfacceptatie, zelfvertrouwen – een korte definitie

Laten we de termen die in deze context vaak worden gebruikt, nader bekijken en deze kort definiëren voordat we in detail treden: Zelfvertrouwen betekent in de eerste plaats dat je zoveel mogelijk over jezelf weet. Wees je bewust van jezelf. Een zelfverzekerd persoon kent zijn sterke punten, vaardigheden en ook eigenaardigheden. Zelfrespect betekent je eigen waarde realiseren. Hoewel niemand perfect is, heeft iedereen waardevolle eigenschappen en kwaliteiten. Iedereen is perfect onvolmaakt. Zelfacceptatie betekent accepteren, accepteren en van jezelf houden met al je sterke en zwakke punten. Echt zelfvertrouwen of zelfvertrouwen komt dan voort uit deze vaardigheden en de praktijkervaring die ons sterkt in onze kwaliteiten. Het is het vermogen om vertrouwen in jezelf te hebben en zelfverzekerd te handelen, zelfs in moeilijke situaties.

Ook een probleem na ziekte

Dit kan overigens ook een probleem zijn bij of na langdurige ziekte, bijvoorbeeld bij overspannenheid. Daarom kan Outplacement tijdens ziekte erg belangrijk zijn, en het probleem verhelpen.